Perioada sărbătorilor este o perioadă de îmbuibare pentru fiecare român, indiferent de nivelul social.
Pe mesele noastre sunt diverse preparate, care mai de care mai sofisticate, dar toate acestea ne conduc la o stare de sațietate care ne face să nu ne mai dorim nimic de mâncare.
Din acest motiv am ales să vă prezint azi salata grecească, o combinație de legume, brânză și măsline- potrivit sondajelor culinare, una dintre cele mai iubite salate din lume.
Ingredientele fresh ne oferă exact ceea ce avem nevoie atunci când suntem suprasaturați de orice fel de carne și, în cazul nostru, de ouă.
CITEȘTE ȘI: Leguma care nu trebuie să lipsească din salata ta: Este bogată în fibre, vitamina B, magneziu și fier
Ingrediente:
Mod de preparare:
Salata se spală frunză cu frunză, apoi se taie în fâșii lungi.
Restul legumelor se spală, apoi îndepărtăm cotoarele ardeilor și îi tăiem felii subțiri împreună cu roșiile și castraveții.
Tăiem și ceapa rondele fine.
CITEȘTE ȘI: Salata în alcătuirea meniului
Lămâia se presează până se înmoaie, apoi se taie în două și se stoarce.
Toate legumele se pun într-un castron și se amestecă bine, apoi brânza de oaie se sfărâmă și se împrăștie peste toată salata, iar măslinele se așează deasupra.
La final, salata se condimentează după gust cu sare și piper, apoi se stropește cu zeama de lămâie și uleiul de măsline.